http://www.blesky.eu


Titul článku:  Vystoupení Praha - Bubeneč


Už někdy v září mi volali z pražské agentury CCL-Conference Czechoslovakia LTD., že by chtěli blesky na akci pro zákazníka. Mělo jednat o předvánoční večírek pro klienta v Ekotechnickém muzeu Stará čistírna - Praha - Bubeneč.

Asi čtrnáct dní před akcí jsem zajel do Prahy vlakem na organizační schůzku v ekotechnickém muzeu. Tam jsem se setkal jak se zástupci pořádající agentury, tak i s techniky z firmy T-servis, zajišťující nasvícení prostor a nazvučení. Takže místo umístění transformátoru bylo v podstatě jasné, jenom jsem si vymínil bezpečný odstup zesilovačů od trafa 6m, což nakonec bylo téměř dodrženo - asi 5m a nic se samořejmě nestalo.

27. listopadu jsem naložil vše do auta a frčel směr Praha. Agentura chtěla, abych tam byl ve tři odpoledne, což se nakonec ukázalo jako celkem zbytečné. Po otestování transformátoru jsem se pak téměř tři hodiny bavil prolézáním podzemních i nadzemních prostor staré čistírny - kulturní památky.

Na place ve velké hale mezitím cateringový tým rozmístil stolečky, připravil bohatý raut a také něco na pití. Večírek se konal pro klienta - Českou Spořitelnu. Před sedmou se objevili první hosté. Hala byla prvotřídně vytopena naftovými agregáty. Představení na pódiu začalo show molekulární gastronomie. Ono poválet si po jazyku cappuccino vařené v kapalném dusíku je celkem síla :-) Poté následoval šílený vědec se svými laboratorními pokusy a výbuchy z iQLANDIA Liberec. Během naprosto skvělého programu předvedl mnoho zajímavostí završených ukázkou nalití obsahu vařící se rychlovarné konvice do nádoby s kapalným dusíkem. Značné rozpětí teplot vyvolalo bouřlivou explozi, při které se rozstříkla voda všude kolem. Naštěstí si byl vědom následků a pokus přesunul do bezpečné vzdálenosti od mého tesláku na podlahu před diváky. V devět hodin přišlo mé bleskové vytoupení. Halou se nesl řev melodie transformátoru, blesky šlehaly tmou nasvícenou modrými LED reflektory. Naprosto neskutečné prostředí. Následoval aplaus a už se na stuhy šplhaly výškové akrobatky. Tím pro mě akce skončila a začal jsem balit na cestu domů. Neskutečný zážitek :-)

Velký transformátor :-) Velký transformátor :-) Velký transformátor :-) Velký transformátor :-)









Vloženo: 28.11.2014   Čas: 20:45:01